Güçlenen İlişkileri Finans Tecrübemizle Destekliyoruz.

 
Yazdır
 

Söyleşi: H.Cenk Eynehan

“Güçlenen İlişkileri Finans Tecrübemizle Destekliyoruz.”

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’da ayrı tüzel kişilikler halinde faaliyet gösteren  PASHA Bank, bu ülkelerin arasındaki finansal bağların güçlü yapıya kavuşturulmasına çalışıyor. Bölgede yapımı devam eden projelerin ticaret hacmini artıracağına dikkat çeken PASHA Bank Gürcistan Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Genel Müdürü H. Cenk Eynehan, “Orta vadede üç ülkenin ilişkileri daha da güçlenecek. Bizler de bu süreci her daim destekleyeceğiz. Bilhassa finansal tecrübemizle ilişkilerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinin güvencesi olmak başlıca misyonumuzu oluşturuyor” diye konuştu.

Kurumsal müşterilerine sürdürülebilir bankacılık hizmeti veren PASHA Bank; Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’ın dahil olduğu üçgende bölgesel ticaretin gelişmesine katkı sağlamak için çalışıyor. 2015 yılında kurulan PASHA Bank, Gürcistan’da yatırım yapmak isteyen veya büyümeyi amaçlayan Türk firmalarının güvenli ve sağlam adımlar atması için tercih ettiği bankaların başında geliyor.

"Gürcistan, Türk firmaları için de yeni ve potansiyel bir pazar"

Enerji, alt ve üst yapı projeleriyle yatırımcılar açısından cazibe merkezi haline gelen Gürcistan’ın Türk firmaları için de yeni ve potansiyel bir pazar olduğuna değinen Eynehan, “PASHA Bank Gürcistan ile ticaret yapmak isteyen, Gürcistan’da yatırım yapmayı hedefleyen tüm firmaları destekliyor. PASHA Bank olarak bölgede akla gelen ilk banka olmayı hedefliyoruz” dedi.

PASHA Bank’ın bölgedeki yatırımcılara sunduğu hizmet hakkında da bilgiler veren H. Cenk Eynehan, özellikle şirketlerin sınır ötesi operasyonlarında karşılarına çıkan teminat mektubu talebini yerine getirip, sürecin garantörü olarak yatırımcının yanında yer aldıklarını bildirdi. Ayrıca Gürcistan’da iş yapmak isteyen firmaların tüm kredi ihtiyaçlarını da karşılayabildiklerini anlatan Eynehan, şöyle devam etti: “Azerbaycan veya Gürcistan ile yapılan dış ticaret veya yatırımlarda, bu iki ülkenin yerel para birimi kullanılarak yapılan işlemler, PASHA Bank Türkiye’de açılan Azerbaycan Manatı (AZN) ve Gürcistan Larisi (GEL) hesaplarında kolaylıkla takip edilebiliyor ve diğer para birimlerine veya Türk Lirası’na rekabetçi kurlardan çevrilebiliyor ve üç ülkede hizmet veren bankalarımız arasında transfer işlemleri kolaylıkla ve kısa zamanda gerçekleştirebiliyor.”

Bankanın ana faaliyet konularını da sıralayan Eynehan, buradaki bankalarının nakit krediler, teminat mektubu, akreditif, proje finansmanı, hazine işlemleri, sendikasyon kredileri ve dış ticaretin finansmanı konusunda kapsamlı hizmetler sunduğunu iletti. Eynehan, “Müşterilerimizin satışlarından doğan vadeli alacaklarını PASHA Bank bünyesinde garanti altına alıp gereken finansman desteğini de sağlayarak Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan’ı kapsayan bölgede bir ilki gerçekleştiriyoruz” dedi.

Kaynak: Dünya Gazetesi Gürcistan Eki,
Haziran 2017

Internet Bankacılığı

Giriş

 

PASHA Bank Genel Müdürlük

Sultan Selim Mahallesi,
Hümeyra Sokak,
PASHA Plaza No:2/7
34415 Kağıthane / İstanbul - Türkiye