PASHA Bank, Azerbaycan'da Bir İlki Gerçekleştirdi!

 
Yazdır
 

PASHA Bank, Azerbaycan menkul kıymetler borsasında bir başka ilke daha öncülük etti. Türkiye’nin önde gelen Kurumsal ve Yatırım Bankası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen PASHA Bank, Azerbaycan menkul kıymetler piyasasında işlem görmek üzere 25 Milyon dolarlık 5 yıl vadeli Eurobond’u başarıyla ihraç etti. Azerbaycan piyasalarında ilk kez yabancı bir kuruluş kendi para birimi dışında bir para birimiyle tahvil ihraç ederek bir ilke imza attı.

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan üçgeninde finansal köprü misyonu ile sınır ötesi yatırımları destekleyen PASHA Bank, Azerbaycan menkul kıymetler piyasasında bir başka girişime öncülük etti. Azerbaycan Menkul Kıymetler Borsasında işlem görmek üzere 25 Milyon dolarlık 5 yıl vadeli olarak Eurobond ihracını başarıyla gerçekleştiren PASHA Bank Türkiye, Azerbaycan piyasalarında yabancı bir kuruluş olarak, kendi para birimi dışında bir para birimiyle tahvil ihraç eden ilk kuruluş olarak bir ilke imza attı. Yapılan ihraca PASHA Capital aracılık etti.

PASHA Bank Türkiye Genel Müdürü Cenk Eynehan; “Bankamız yalnızca Azerbaycan piyasasında işlem görmek üzere 25 Milyon Dolarlık 5 yıl vadeli Eurobond ihracına çıkarak bu işlemi başarı ile tamamlamış ve bu işlem ile ilk defa yabancı bir kuruluş Azerbaycan sermaye piyasalarından borçlanma gerçekleştirmiştir. Böylelikle de kardeş ülke Azerbaycan’dan Türk ekonomisine uzun vadeli kaynak sağlanmıştır. Bu yolla sağlanan kaynak, bankamızın fonlanmasında çeşitlendirmeye gidilmesinde ve müşterilerimize kredi olanakları sağlanmasında önemli avantajlar sağlayacaktır. Böyle uzun vadeli bir borçlanmaya kaynak sağlanması Türk ekonomisine ve PASHA Bank Türkiye’ye duyulan güvenin göstergesidir.“ dedi.

Internet Bankacılığı

Giriş

 

PASHA Bank Genel Müdürlük

Sultan Selim Mahallesi,
Hümeyra Sokak,
PASHA Plaza No:2/7
34415 Kağıthane / İstanbul - Türkiye