PASHA BANK, yeniden İstanbul Dijital Sanat Festivali’nin ana sponsoru oldu

 
Yazdır
 

Türkiye’nin ilk ve tek dijital sanat festivali “4. İstanbul Dijital Sanat Festivali”, 2-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında “Search Reality” (Gerçekliği Ara) temasıyla, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle Mezo Dijital tarafından, PASHA Bank ana sponsorluğunda AKM’de düzenleniyor. Mart ayında ön gösterimi İtalya Milano’da yapılan, Fransız müzisyen, besteci ve müzik yapımcısı Jean Michel Jarre’a ait dijital sanat eseri "The Eye and I"ın da yer alacağı festival hakkında bilgi veren PASHA Bank Genel Müdür Vekili Hale Yıldırım, “Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan üçgeninde yarattığımız finansal sinerjiyi sanatsal boyuta taşıdığımız bu festivale 4 yıldır ana sponsor olmanın gururunu yaşıyoruz. Dijitalleşmenin hızlandığı bu dönemde uluslararası arenadaki dijital sanat eserleri ile yurt içindeki eserleri sanatseverlerle buluşturmak bizleri mutlu ediyor.” dedi.

90’larda gerçekleşen dijital devrim ile daha yaygın bir hâle gelen dijital sanat kavramı, 2000’lerde yeni iletişim teknolojileri olan bilgisayar ve internetin yaygınlaşması sayesinde “yeni medya sanatı”olarak adlandırılmaya başladı. Özellikle pandemiyle birlikte hız kazanan dijital sanat, dünyada 50 milyar büyüklüğe ulaşan sanat pazarından ciddi bir pay alıyor. Tüm dünyada atağa geçen ve Türkiye’de de bu alandaki sanatçıları desteklemek adına Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan üçgeninde 9 yıldır faaliyet gösteren PASHA Bank, Türkiye’nin ilk ve tek dijital sanat festivalini kurulduğu ilk günden beri ana sponsoru olmaya devam ediyor. Bu sene 4.sü düzenlenecek İstanbul Dijital Sanat Festivali, 2-5 Mayıs tarihleri arasında Search Reality” (Gerçekliği Ara) temasıyla T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle Mezo Dijital tarafından PASHA Bank ana sponsorluğunda AKM’de hayata geçiyor. Mart ayında ön gösteriminin İtalya Milano’da yapıldığı festival hakkında bilgi veren PASHA Bank Genel Müdür Vekili Hale Yıldırım, “Kurulduğumuz günden bu yana PASHA Bank olarak sanatın yanındayız. 2021 yılında ana sponsoru olduğumuz ve Türkiye’de ilk kez dijital sanat üzerine düzenlenen İstanbul Dijital Sanat Festivali’nin her sene ana sponsoru olmaya devam ettik. Dijital sanatın gücüne inanıyoruz. Dijital sanat, sanatçıların çalışmalarını daha hızlı ve doğru bir şekilde tamamlamalarını sağlıyor. Sanatçılar, dijital sanat tekniklerini kullanarak işlerini daha hızlı tamamlayabiliyorlar. Yaratımlarını daha yüksek bir kaliteye ulaştırmak için hem klasik hem de dijital sanat tekniklerini kullanabiliyorlar. Dijital sanat, sanatçıların çalışmalarını kolayca basılı formata dönüştürmesini sağlıyor. İşte bu yüzden de dijital sanat, dünyada 50 milyar dolar büyüklüğe ulaşan sanat pazarından aldığı payı büyütmeye devam ediyor. Biz de PASHA Bank olarak Türkiye’de dijital sanatın öncüsü olmaktan, festivali uluslararası boyuta taşımaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu sene festivalimizin ön gösterimini ilk kez sanatın önemli merkezlerinden İtalya’nın Milano şehrinde yaparak festival adına da yeni adımlar attık” dedi.

Jean Michel Jarre, İstanbul Dijital Sanat Festivali’nde!

Türkiye’nin dijital sanatta büyük bir çıkış yakaladığının altını çizen Hale Yıldırım, “Son dönemde hayatın dijitalleşmesiyle birlikte büyük bir ivme kazanan dijital sanata destekte bulunmayı kendimize misyon edindik. Türkiye, dijital sanat alanında önemli bir çıkış yakaladı. Birçok sanatçımızın NFT projeleri dünya çapında ses getirirken genç sanatçılarımızın da ürettiği farklı dijital sanat eserleri yoğun ilgi görmeye başladı. Metaverse olarak adlandırılan dijital dünyaya baktığımız zaman da 13 milyon dolarla dijital sanat çalışmaları dikkat çekiyor. Her geçen gün hem ülkemizde hem de dünyada sanat alanında dijitalleşme artarken, bu alana verdiğimiz destekle sanatçılarımızın yanındayız” açıklamalarında bulundu. Dijital sanatın ve sanal dünyaların, gerçeklik kavramıyla nasıl etkileşime girdiğini ve bu etkileşimin insan deneyimini nasıl dönüştürdüğünü keşfetmeyi amaçlayan ve ulusal ve uluslararası 40’ın üstünde sanatçının dijital eserlerinin sergileneceği festivalin küratörlüğünü Türkiye’nin ilk yapay zekâ küratörü Avind ile birlikte Rahim Ünlü, Julie Walsh, Samed Karagöz ve Niyazi Erdoğan üstleniyor. Festival kapsamında çocuk ve gençlik atölyeleri, paneller, görsel ve işitsel performanslar yer alırken Fransız müzisyen, besteci ve müzik yapımcısı Jean Michel Jarre de dijital sanat eseri "The Eye and I" ile festival ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Internet Bankacılığı

Giriş

 

PASHA Bank Genel Müdürlük

Sultan Selim Mahallesi,
Hümeyra Sokak,
PASHA Plaza No:2/7
34415 Kağıthane / İstanbul - Türkiye