PASHA Bank, 2022 yıl sonu finansal sonuçlarını açıkladı

 
Yazdır
 

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan üçgeninde ticaret ve yatırım yapmak isteyen firmalar için “finansal köprü” olan ve Türkiye’de yatırım bankacılığı alanında sektördeki yerini sağlamlaştıran PASHA Bank, 2022 bilançosunu açıkladı. Finansal sonuçlara göre PASHA Bank’ın aktif büyüklüğü 2021 yılına göre yüzde 72,8 artarak 6 milyar 156 milyon TL büyüklüğe ulaştı.

Türkiye’de 8 yıldır hizmet veren ve Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasındaki ticaretin gelişimine katkı sağlamak, bölgede yatırım yapan işletmelere kaynak yaratmak ve rehberlik etmek amacıyla kurulmuş, yatırım bankacılığı, kurumsal bankacılık ve premium bankacılık ürünleriyle Türkiye’nin öncü yatırım bankalarından olan PASHA Bank, 2022 yıl sonu finansal sonuçlarını açıkladı. Finansal sonuçlar vesilesiyle PASHA Bank Genel Müdürü H. Cenk Eynehan, “yüzyılın felaketi” olarak tabir edilen Kahramanmaraş merkezli iki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diledi. Ana sermayedarları PASHA Holding ve iştirakleri ile birlikte ilk etapta AFAD ve AHBAP’a toplamda 1 milyon doların üzerinde bağış fonu oluşturan PASHA Bank, Kahramanmaraş’a 40 kişilik bir arama kurtarma ekibi de gönderdi.

Finansal sonuçlara göre PASHA Bank, 2021 yılına göre yüzde 72,8 büyüyerek aktif büyüklüğünü 6 milyar 156 milyon TL’ye, nakdi kredi büyüklüğünü yüzde 50,2 artırarak 3 milyar 638 milyon TL’ye ve toplam kredi büyüklüğünü yüzde 40,2 artışla 4 milyar 423 milyon TL’ye yükseltti. Aynı zamanda PASHA Bank’ın, toplam öz kaynakları, geçen yıla göre yüzde 34,4 artarak 816 milyon TL’ye ulaştı.

Alternatif bir finans kaynağı olarak son dönemin dikkat çeken entrümanlarından Varlığa Dayalı Menkul Kıymetleri sermaye piyasası oyuncuları ile buluşturan PASHA Bank, tarım, otomotiv ve kimya sektörlerine destekte bulunmaya devam ediyor. PASHA Bank, ilk VDMK ihracının gerçekleştiği 2020 yılından bugüne tarım, otomotiv ve kimya sektörleri için toplamda 1 milyar TL’nin üzerinde finansman desteği sundu. 

Internet Bankacılığı

Giriş

 

PASHA Bank Genel Müdürlük

Sultan Selim Mahallesi,
Hümeyra Sokak,
PASHA Plaza No:2/7
34415 Kağıthane / İstanbul - Türkiye