PASHA Bank, Dijital Sanatı Destekliyor

 
Yazdır
 

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan üçgeninde ticari ilişkilerin gelişmesi için Türkiye’de 6 yıldır faaliyet gösteren ve 2020 yılında yüzde 26 büyüyerek 2 milyar 179 milyon TL’lik aktif büyüklüğe ulaşan PASHA Bank, tiyatro, fotoğraf gibi sanat dallarına verdiği desteğin yanına son dönemde büyük bir çıkış yakalayan dijital sanatı da ekledi. PASHA Bank, 15-17 Haziran tarihleri arasında Binbirdirek Sarnıcı’nda düzenlenecek Dalınç Sergisi’nin resmi sponsoru oldu. Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan İstanbul Dijital Sanat Festivali’nin ilk ayağı olan Dalınç, İstanbul’un tarihi dokusunda teknoloji ve sanatı sentezleyerek medya sanatlarının farklı perspektiflerine ev sahipliği yapıyor.

Dünyada 50,1 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşan küresel sanat pazarı, her ne kadar 2019 yılına göre yüzde 22 daralma yaşasa da sanat piyasasına yatırım yapma arzusu giderek büyüyor. Küresel sanat piyasası içerisinde yükselen pazarlardan biri olan Türkiye’de de sanata yapılan yatırımlar devam ediyor. Bu anlamda Türkiye’de faaliyet gösterdiği 6 yıldan beri sanata verdiği destekle dikkat çeken PASHA Bank, 2021 yılında dijital sanat alanında destek vermeyi sürdürecek. PASHA Bank, Türkiye’de ilk kez dijital sanat üzerine düzenlenen İstanbul Dijital Sanat Festivali (IDAF)’nin resmi sponsoru oldu. Fuarın 2021’deki ilk sergisi olan ve 15-17 Haziran tarihleri arasında Binbirdirek Sarnıcı’nda düzenlenecek Dalınç, 10 sanatçıya ev sahipliği yapıyor. İstanbul’un tarihi dokusunda teknoloji ve sanatı sentezleyerek medya sanatlarının farklı perspektiflerine ev sahipliği yapan sergi hakkında bilgi veren PASHA Bank Genel Müdürü H. Cenk Eynehan, “Sadece biz değil PASHA Holding grubu olarak gerek Azerbaycan’da gerek dünyanın farklı coğrafyalarında sanata her zaman destek vermekteyiz. Türkiye’de de IDAF’a destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Pandemiyle birlikte hızlanan dijitalleşme, sanatta da ön plana çıktı. Bu dönemde çevrimiçi satışlar, 2019’a göre iki kat artarak 12,4 milyar dolara ulaştı ve toplam satışların içindeki payını yüzde 9’dan yüzde 25’e çıkardı. Koleksiyonerlerin yaklaşık üçte biri Instagram üzerinden sanat eseri almaya başlarlarken, NFT’ler bir anda gündeme geldi. Dünyanın en önemli müzayede evlerinden Christie’s tarafından 69,3 milyon dolara satılan ‘Beeple’ takma adlı dijital sanatçının kolaj eserlerinden oluşan NFT’siyle birlikte birçok sanatçının NFT projelerine şahit olmaya başladık. Metaverse olarak adlandırılan dijital dünyaya baktığımız zaman da 13 milyon dolarla dijital sanat çalışmaları dikkat çekiyor. Her geçen gün hem ülkemizde hem de dünyada sanat alanında dijitalleşme artarken, bu alana verdiğimiz destekle sanatçılarımızın yanındayız” dedi. Sanata, özellikle de dijital sanat projelerine verecekleri desteğin önümüzdeki dönemde de devam edeceğinin ve dijital sanata destek veren tek yatırım bankası olduklarının altını çizen Eynehan, 7’den 70’e herkesi Dalınç sergisine davet ediyor.

Dalınç sergisi hakkında:

Tarihi yarımada, 15-17 Haziran tarihleri arasında T.C. Kültür Bakanlığı desteğiyle, PASHA Bank ana sponsorluğunda, Mezo Dijital tarafından düzenlenen dijital sanatların birçok alanına odaklanacak karma sergiye ev sahipliği yapacak. Binbirdirek Sarnıcı’nda gerçekleştirilecek serginin küratörü, Space Debris Art Kurucu Direktörü Seyhan Musaoğlu. Sergi, İstanbul Dijital Sanat Festivali’nin (IDAF) ilk tohumlarını atacak olan sergi olarak nitelendiriliyor.

Internet Bankacılığı

Giriş

 

PASHA Bank Genel Müdürlük

Sultan Selim Mahallesi,
Hümeyra Sokak,
PASHA Plaza No:2/7
34415 Kağıthane / İstanbul - Türkiye