PASHA Bank Türkiye, 5.Yılını Kutluyor

 
Yazdır
 

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasındaki ticaretin gelişimine katkı sağlamak, bölgede yatırım yapan işletmelere kaynak ve rehberlik sağlamak üzere, yatırım bankacılığı ve kurumsal bankacılık ürünleriyle müşterilerine hizmet veren PASHA Bank, Türkiye’deki 5. yılını kutluyor. 

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan üçgeninde, “Bölgede akla gelen ilk banka” olma hedefiyle beş yıl önce yola çıkan PASHA Bank, kuruluşunun 5. yılını kutluyor. Türkiye’nin önde gelen yatırım bankalarından PASHA Bank, geride bıraktığı beş yıl içerisindeki  istikrarlı büyümesi ile dikkat çekiyor. 2019 yılı itibarıyla 25,7 Milyon TL net kar elde eden PASHA Bank, aktiflerini bir önceki yıla göre yüzde 28 oranında artırarak 1,7 Milyar TL’ye çıkardı. Net krediler ve kiralama alacaklarını da %24,4 oranında büyütmeyi başaran banka, 1.045 Milyon TL büyüklüğe ulaştı.  Banka 2020 yılında da etkin büyüme hedefiyle çalışmalarını sürdürecek.

PASHA Bank’ın 2020 yılında yatırım bankacılığı alanındaki faaliyetlerini daha da genişleterek Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarına yatırım yapma hedefi bulunuyor. Bu yıl Premium Bankacılık alanında bireysel müşterilere hizmet vermeye de başlayan bankanın bu alanda çalışmalarına hız vererek hem bireysel müşterilerinin yatırımlarına destek olma, hem de borçlanma ve yatırım çeşitliliğini artırma planları var.

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında ticari ve kültürel bir köprü kurduk
5. yılını kutlayan PASHA Bank’ın Yönetim Kurulu Başkanı Jalal GASIMOV; “Kurulduğumuz günden bu yana ilke olarak edindiğimiz değerler özümüzü oluşturan en önemli unsurlar oldu. Geride bıraktığımız beş yılda büyüme hedefimizde istikrarlı bir şekilde ilerlediğimizi söyleyebilirim. Başarımızın anahtarı, değerlerimizin, bankamızın amaçlarının, stratejisinin ve vizyonunun sahiplenilmesidir. Ancak bu bakış açısıyla yeni fırsatları yakalamak ve yenilikler için açık fikirli olarak dinamik ve çevik kalabileceğimizin farkındayız. Türkiye’ye duyduğumuz sonsuz güven sayesinde sermaye artırımı yaparken, varlığımızın kalıcı bir göstergesi olan Genel Müdürlük binamızı satın alırken hiç tereddüt etmedik. PASHA Bank olarak, Türk ekonomisine katkı sağlamaya ve yatırımlarımıza devam edeceğiz.

PASHA Bank Türkiye Genel Müdürü H. Cenk Eynehan; “Bugün Türkiye’deki 5. yılımızı kutlarken dinamik bir piyasa oyuncusu olmanın ve piyasanın üzerinde bir hızla büyümemizi sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugüne kadarki tüm çalışmalarımızı, paydaşlarımıza uzun vadede katma değer yaratmak, bankamızın finansal performansını artırmak ve büyüme hedefiyle hayata geçirdik. Müşterilerimizin finansal çözümlerinin merkezinde yer alarak güvenlerini kazandık. Kurulduğumuz günden bu yana enerji, maden ve inşaat sektörlerinin önde gelen kurumlarına finansman desteği sağlamakla kalmadık; Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında ticari ve kültürel bir köprü kurduk. PASHA Bank ailesi olarak güçlenen sermaye yapımız, nitelikli insan kaynağımız ile  ekonomimize değer katacak yatırımlara ve bölgenin ticari ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

2019 yılı rakamlarına değinen Eynehan: “Verimli bir yılı geride bıraktık 2019 yılı sonu itibarıyla 25,7 Milyon TL net kâr elde ederek aktiflerimizi bir önceki yıla göre yüzde 28 oranında artırarak 1,7 Milyar TL’ye, nakit kredi büyüklüğümüzü de  % 24,4 oranında artışla 1.045 Milyon TL’ye yükselttik. 2020 yılında da etkin büyüme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kuruluş yıl dönümü özel bir sergiyle kutlandı
PASHA Bank’ın 5. yıl kutlamaları bankanın genel müdürlük binasında gerçekleştirilen özel bir etkinlikle taçlandı. Heykel sanatçısı Mert Ege Köse'nin 'Birlik' eserinin sergilendiği etkinlikte iş ve sanat dünyasının önemli isimleri bir araya geldi.
5.yıl mutluluğunu dile getiren PASHA Bank Türkiye Genel Müdürü H.Cenk Eynehan şu sözleri söyledi; "Kuruluşumuzun ilk gününden bugüne kültürel yapımızı sanatsal bağlarla harmanlamayı amaçladık. Bu konudaki ilk adımımızı 3 yıl önce ortak yaşam kültürümüzü yansıtan ArTriangle ‘Şehir Hikayeleri Fotoğraf Sergisi’ ile atmıştık. Bu özel günümüzde de duygularımızı değerli sanatçı Mert Ege bey’in 5.yılımıza özel olarak tasarladığı 'Birlik' eseri aracılığı ile paylaşıyoruz. Tüm paydaşlarımıza ve sanatçımıza bizi bu özel gecede bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyoruz.”
Heykel sanatçısı Mert Ege Köse ise 'Bizi bir arada tutan nedir?' sorusuyla tasarladığı 'Birlik' eseriyle ilgili olarak; "Cevabı kesinlikle inançtı. İşine inanmak, amaca inanmak, yapabileceğine inanmak, bir araya gelmek, bir ateşin etrafında toplanmak. Bizi her sabah yataktan kaldıran güç, inanç, amaç. Bizi bir arada tutan şey: Birlik…” dedi. Eseri yaparken demir, bakır, alüminyum gibi birçok materyal kullandığını belirten Köse, “Bu

malzemelerin bir araya getirilmesi görsel estetik bakımından ve teknik açıdan zor olsa da benim için bu bütünlükte çalışmak çok heyecan vericiydi. PASHA Bank ile bu projeye başladığımızda dikkatimi çeken en önemli nokta; Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan olmak üzere 3 ülkenin birlikteliği ve gücüydü. Aynı coğrafyayı
paylaşan, ortak değerleri olan, aralarında sınırlar olsa da beraberken güzel olan ülkeler… Beni heyecanlandıran bir diğer konu ise; birlik içinde beraberce çalışma duygusuydu. Bu duygular heykelin materyallerini seçmem konusunda yardımcı oldu. Heykelin içindeki dinamizme yön vermemi sağlayan ise inanç ve tutku faktörüydü. Bu noktada bir enerji kaynağı olan ateş metaforunu kullanmak konuyu iyi anlatan bir örnekti. Çünkü bu kaynakla neler yapılabileceğiniz tamamen sizin elinizde… Ateşle geceyi aydınlatabilirsiniz, ısınabilirsiniz, demiri dövebilirsiniz veya etrafında toplanabilirsiniz ama ateş olmadığında bunların hiçbirini yapamazsınız… Özetle, eser inancın ve tutkunun simgesi ateşin etrafında toplanmış, farklı ama birlikte, dinamik ama sağlam, vizyoner ama köklü olanı temsil ediyor.”

Internet Bankacılığı

Giriş

 

PASHA Bank Genel Müdürlük

Sultan Selim Mahallesi,
Hümeyra Sokak,
PASHA Plaza No:2/7
34415 Kağıthane / İstanbul - Türkiye