PASHA Bank’tan tarım sektörüne 130 milyon TL’lik destek

 
Yazdır
 

Türk Sermaye Piyasalarında Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraçlarıyla büyük ses getiren PASHA Bank, VDMK ihraçları ile tarım sektörünü desteklemeye devam ediyor. PASHA Bank, yıllık yüzde 46,92 basit getiri oranıyla ortalama 143 gün vadeli 130 milyon TL’lik ihracı Tarfin Tarım adına gerçekleştirirken, bu ihraçla 2023 yılı başından bu yana tarım sektörüne 483 milyon TL’lik destek sağlamış oluyor.      

Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığı 8 yıldan bu yana yatırım bankacılığında öncü rol üstlenen PASHA Bank, sadece Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan üçgeninde ticaretin gelişmesine destek sağlamıyor aynı zamanda alternatif yatırım aracı VDMK’lerle reel sektöre destekte bulunarak sektörlerin gelişiminde öncü rol oynuyor. Bu anlamda reel sektörün kalkınması ve istihdamın artması için önem teşkil eden VDMK ihraçlarıyla, 2020 yılında gerçekleşen ilk ihraçtan bugüne başta tarım sektörü olmak üzere reel sektöre toplam 1 milyar 700 milyon TL’nin üzerinde destek sağlayan PASHA Bank, ekonominin can damarı sektörlerinden tarım sektörünün yanında olmaya devam ediyor. PASHA Bank, Tarfin Tarım A.Ş. adına ortalama 143 gün vadeli, yıllık yüzde 46,92 basit getiri oranıyla hayata geçiriyor. 130 milyon TL tutarındaki ihraç, aynı zamanda JCR’dan AA- Uzun Vadeli Ulusal Derecelendirme Notuyla da dikkat çekiyor. PASHA Bank, yılbaşından bugüne kadar VDMK’ler aracılığıyla tarım sektörüne toplamda 483 milyon TL tutarında kaynak yaratırken, 2020 yılından bu yana tarım sektörüne ayırdığı kaynak tutarı ise 1 milyar 500 milyon TL’yi geçti.

Konuyla ilgili açıklama yapan PASHA Bank Genel Müdürü H. Cenk Eynehan, “Bir yatırım bankası olarak. Özel Sektör Borçlanma Araçları Piyasası’nı geliştirmek ve desteklemek amacıyla, menkul kıymetleştirme işlemlerine aracılık ederek VDMK ihraçlarıyla, reel sektörü nitelikli yatırımcılarla buluşturuyoruz. Bu anlamda VDMK ihraçlarıyla 2020 yılından bu yana reel sektörün 1 milyar 700 milyon TL’nin üzerinde finansal kaynağa dolaylı yoldan erişimini sağladık. 2020 yılından bu yana tarım sektörünün yanındayız ve sektör için 1 milyar 500 milyon TL’nin üzerinde destekte bulunduk. Tarfin Tarım A.Ş. adına nitelikli yatırımcılara sunduğumuz bu ihraçlarla bugünün, geleceğin ve ekonominin sürdürülebilirliği için en önemli kalemlerden biri olan tarım sektörünü desteklemeye devam etmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Tarım sektörüne yönelik yapılan bu ihraçlar, hem Tarfin’in daha fazla çiftçiye destek vermesini sağlıyor hem de VDMK gibi yenilikçi sermaye piyasaları enstrümanlarının reel sektörün finansmanında oynadığı kritik rolü bir kere daha gösteriyor. Tarfin Tarım A.Ş. 80 il ve 13.024 köydeki çiftçilere 1.196 satış noktasından gübre, tohum, yem ve benzeri tarım girdilerini rekabetçi fiyat ve çiftçilerin nakit akışlarına uygun vade imkânlarıyla sunmaktadır.

Internet Bankacılığı

Giriş

 

PASHA Bank Genel Müdürlük

Sultan Selim Mahallesi,
Hümeyra Sokak,
PASHA Plaza No:2/7
34415 Kağıthane / İstanbul - Türkiye