PASHA Bank’tan tarıma destek

 
Yazdır
 

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasındaki ticaretin gelişimine katkı sağlayan, bölgede yatırım yapan işletmelere kaynak ve rehberlik yapan, yatırım bankacılığı ve kurumsal bankacılık ürünleriyle hizmet veren PASHA Bank, dördüncü kez gerçekleştirdiği 46 milyon TL tutarındaki Varlığa Dayalı Menkul Kıymet İhracı (VDMK) ile tarım sektörüne kaynak sağlamaya devam ediyor.

PASHA Bank ve OMG Capital Advisors, Tarfin Tarım A.Ş. adına nitelikli yatırımcılara sunulmak üzere ortalama 204 gün vadeli 46.000.000 TL tutarında VDMK ihracı gerçekleştirmiştir. 3 taksit ödemeli olacak şekilde yıllık yüzde 20,50 basit faiz getirisi sunan VDMK, JCR Eurasia tarafından “Yüksek Düzeyde Yatırım Yapılabilir” kategorisinde değerlendirilmiş olup “AA-“ kredi notuna sahiptir.

Pandemi sürecine rağmen ihraç tutarının üzerinde gelen bir taleple tamamlanan ihracın yatırımcıları arasında yatırım fonları, emeklilik fonları, sigorta şirketleri, kurumsal hazine departmanları ve nitelikli bireysel yatırımcılar yer almıştır.
Yaklaşık 6.300 çiftçinin tarımsal girdi ihtiyaçları sermaye piyasalarından fonlanmıştır. Bu ihraç, hem Tarfin’in daha fazla çiftçiye destek vermesini sağlamış hem de VDMK gibi yenilikçi sermaye piyasaları enstrümanlarının reel sektörün finansmanında oynadığı kritik rolü bir kere daha göstermiştir.

TARFİN, Türkiye genelinde 50 ildeki 3.120 köyde üretim yapan 11.000’i aşkın çiftçiye 225 satış noktasında rekabetçi fiyatlarla ve çiftçilerin nakit akışlarına uygun vade imkanlarıyla uyumlu gübre, tohum, yem ve benzeri tarım girdileri satışı yapmaktadır.

Internet Bankacılığı

Giriş

 

PASHA Bank Genel Müdürlük

Sultan Selim Mahallesi,
Hümeyra Sokak,
PASHA Plaza No:2/7
34415 Kağıthane / İstanbul - Türkiye