PASHA Yatırım Bankası’ndan bir VDMK ihracı daha…

 
Yazdır
 

PASHA Bank, OMG Capital iş birliği ile taksitli otomobil satışı alacaklarına dayalı ikinci Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihracını gerçekleştirdi. Maygold Otomotiv A.Ş.’nin taksitli otomobil satışlarından doğan alacaklarını, yatırımcısına avantajlı getiri imkânı sağlayan bir yatırım aracına dönüştüren PASHA Bank, böylece yılın ilk çeyreğinde ikinci VDMK ihracını gerçekleştirerek reel sektöre destek vermeye devam ediyor.

Türkiye’de hizmet vermeye başladığı altı yıldan beri reel sektörü desteklemeye devam eden PASHA Bank, otomotiv sektörü için ikinci kez VDMK ihracı yaptı. PASHA Bank ve OMG Capital Advisors, Maygold Otomotiv A.Ş. adına 734 gün (Ortalama 385 gün) vadeli, 30.000.000 TL tutarında VDMK ihracı gerçekleştirdi. Yıllık %22 getiri sunan VDMK, barındırdığı güçlü teminat yapısı ile JCR Eurasia tarafından “Çok Yüksek Düzeyde Yatırım Yapılabilir” kategorisinde değerlendirilmiş olup “AA+” uzun vadeli ulusal derecelendirme notuna sahiptir. 

Yatırımcılara yapılacak ödemeler Quick Sigorta A.Ş. tarafından bir kefalet sigortası ile güvence altına alınmıştır. Bu özelliğiyle Türk sermaye piyasalarında önemli bir yenilik teşkil etmektedir. Sermaye piyasaları üzerinden reel sektöre fonlama sağlanması sürecinde, yatırımcılara güvenli teminat yapısı ve cazip getiri sunan kredi ürünlerinin önemi her geçen gün artmaktadır.

Yüksek bir kurumsal yatırımcı ilgisi çeken ihracın yatırımcıları arasında yatırım fonları, emeklilik fonları, sigorta şirketleri, kurumsal hazine departmanları ve nitelikli bireysel yatırımcılar yer almıştır.

Internet Bankacılığı

Giriş

 

PASHA Bank Genel Müdürlük

Sultan Selim Mahallesi,
Hümeyra Sokak,
PASHA Plaza No:2/7
34415 Kağıthane / İstanbul - Türkiye