Sürdürülebilir büyümesini devam ettiren PASHA Bank 2023 ilk çeyrek finansallarını açıkladı.

 
Yazdır
 

Türkiye’de hizmet verdiği 8 yıldan bu yana Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan üçgeninde ticaret ve yatırım yapmak isteyen firmalar için “finansal köprü” olan ve her geçen gün büyümesini sürdüren PASHA Bank, 2023 yılına ait ilk çeyrek bilançosunu açıkladı. Finansal sonuçlara göre PASHA Bank’ın aktif büyüklüğü 6 milyar 284 milyon TL’ye ulaştı.

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasındaki ticaretin gelişimine katkı sağlamak, bölgede yatırım yapan işletmelere kaynak yaratmak ve rehberlik etmek amacıyla kurulmuş, yatırım bankacılığı, kurumsal bankacılık ve premium bankacılık ürünleriyle Türkiye’nin öncü yatırım bankalarından olan PASHA Bank, 2023 yılına ait ilk çeyrek bilançosunu açıkladı. Finansal sonuçlara göre PASHA Bank’ın aktif büyüklüğü 6 milyar 284 milyon TL, nakdi kredi büyüklüğü 3 milyar 859 milyon TL ve toplam kredi büyüklüğü 4 milyar 724 milyon TL olarak gerçekleşti.  2022 yılında ana sermayedarı PASHA Holding’den aldığı 25 milyon USD sermaye benzeri kredi ile finansal yapısını güçlendiren PASHA Bank’ın sermaye yeterlilik oranı yüzde 24.20, öz kaynak kârlılığı yüzde 28.70 seviyelerinde gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan PASHA Bank Genel Müdürü H. Cenk Eynehan, “PASHA Bank olarak bu yıl 2021-2023 yıllarını kapsayan 3 yıllık strateji döneminin üçüncü ve son yılındayız. 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 20 aktif büyüklük ve yüzde 30 kredi büyümesi hedefliyoruz. İlk çeyrek rakamlarımız da güçlü büyüme gösterdiğimizi ve yıl sonu hedeflerimizi tutturacağımızın mesajını veriyor. 2023 yılı hedeflerimizde ve stratejimizde, sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme elde etmek, ürün çeşitliliğini artırmak, sermaye piyasalarındaki rolümüzü güçlendirmek ve Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan üçgeninde dış ticaretin finansmanındaki payımızı artırmak var” dedi.

PASHA Bank, kurumsal ve ticari bankacılık tarafında nakdi ve gayri nakdi krediler, leasing, proje finansmanı, forfaiting, alacak finansmanı ve alacak garantisi ürünlerinin yanı sıra hazine ürünleri ve dış ticaret ürünleriyle hizmet veriyor, Azerbaycan ve Gürcistan bölgesinde iş yapan müşterilerine yerel para birimleriyle işlem yapma olanağı sağlıyor.

Internet Bankacılığı

Giriş

 

PASHA Bank Genel Müdürlük

Sultan Selim Mahallesi,
Hümeyra Sokak,
PASHA Plaza No:2/7
34415 Kağıthane / İstanbul - Türkiye